Jdi na obsah Jdi na menu

***

Rayko of X-rats

(♥ 23. 8. 2019 - † 28. 10. 2020)

rayko-14mes-03p.jpg

Short hair, lilac fawn

(Aa bb C- dd Pp Dgdg Sa- WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (11. 3. 2020)

 

otec: Le Soleils Totoro (NL) - short hair, agouti, platinum

matka: Di Angolo's Maeve (NL) - short hair, blue fawn

 

Od začátku jsem věděla, že si z tohoto vrhu nechám holčičku. Celý vrh byl však mimořádně povedený a Rayko se mi líbil od samého začátku. Naprosto dokonalá stavba těla, má oblíbená barva a ta povaha... od malička hrozný mamánek. Kdykoli jsem ho hledala, bylo spolehnutí, že bude ležet někde v klubíčku s maminkou Maeve. A to i později, kdy už mláďata odstavila a od dětí se distancovala... Rayko měl výjimku a jako jediný s ní mohl nadále spinkat. Rayko má neskutečně krásná kukadla a roztomilý kukuč. Navíc je děsně hodný a velmi kontaktní. Poslední dobou je trochu rychlejší v ruce, ale to bude jen obdobím. Mezi křečíky stejně jako sestřička Rory patří spíše k těm klidnějším a tišším. Do klučičí party zapadl ze všech bratrů nejsnáze, tedy jako prd. Jsem z něj naprosto na měkko. Je to úžasňák a jsem už teď ráda, že jsem udělala výjimku a nechala si ho jako nástupce svýho tatínka.

Z Rayka vyrostl opravdu veliký a překrásný samec. Na to, jak je typický a statný bych očekávala možné konflikty při pubertě, ale to by to nesměl být pan úžasný Rayko. Udržuje super atmosféru v klučičí skupince. Je stále velmi kontaktní a mazlivý. Opravdu moc hodný a klidný broučínek. Nevím, co víc bych k němu napsala. Na jméno neslyší, ale do ruky leze i bez toho. :-)

Rayko si trochu nevěděl rady s první holčičkou, kterou měl a bral to doslova za špatný konec. :-D Ale nakonec si poradil a už umí komunikovat i s holkama. První jeho vrh se bohužel nepodařil, samička potratila, ale to se nedá nic dělat. Určitě se brzy dočkáme dalších prcků jinde. Byla by velká škoda, kdyby tento úžasňák neměl potomky.

Rayko je první sameček, který měl první potomky v jiné ChS a podařil se mu tam moc krásný vrh. Nekrátko i u nás si užil a byla z toho překrásná dvojčátka. Bohužel krátko na to jsem Rayka našla v naprosto apatickém stavu, byl podchlazený, vůbec na nic nereagoval a byl na tom opravdu velmi zle. Několik dní jsem ho nosila u sebe, zahřívala, krmila a napájela ze stříkačky, ale byl to tak špatný stav, že jsem po pravdě už ve zvrat ani nedoufala... a pak se to stalo. Najednou se to otočilo, začal se zlepšovat a za pár dní se choval, jak kdyby se vůbec nic nestalo. Moc jsem tomu nemohla uvěřit, že by se z toho jen tak vylízal, ale dny, týdny a měsíce plynuly a já tomu uvěřila. Ale bohužel opak byl pravdou. Dva dny před smrtí byl zase trochu zpomalený a podchlazený, ale baštil, byl aktivní a jinak nic. Další den měl trochu vypouklejší oči, ale jinak nic... no a třetí den jsem ho našla mrtvého. Nebylo to nic hezkého. Prasklo mu oko, z kterého vykrvácel. Dle rychlého ohledání a vzhledem k předchozí poradě s veterinářem se s vysokou pravděpodobností jednalo o nádor v hlavě. Je mi to neskutečně líto, bylo to moje obrovské zlatíčko. :-(

Odchovy: vrh D Hamsters de Prague (7), vrh B2 (2)