Jdi na obsah Jdi na menu

Syrinx

Syrinx

( srpen 2003 - † 18. 10. 2003)

Obrazek

Standard, černá, hooded

 

Syrinka se stala mou první potkaní společnicí. Když jsem si jí pořizovala, tak jsem o potkáncích nevěděla téměř nic, ale z nějakého důvodu, mě stále přitahovali. Takže když jsem po 5 letech přemluvila mamku, tak jsem utíkala do zverimexu v Lidické ulici. Potkánků tam běhalo spousta a já jsem horlivě na jednoho z nich ukázala. Ale jinak jsem si jí moc neprohlídla (myslím zdravotně) a to se mi stalo osudným.

Syrinka byla opravdu fantastická, byla neustále v klidu. Žádná taková ta bláznivá potkanice, která neví, kam dřív vletět. Ona u mě ráda polehávala. Chodili jsme spolu všude a když jsem jí vzala někam do hospody, mohla jsem jí klidně nechat ležet v mikině a zase jsem jí tam později našla.

Bohužel se časem ukázalo, že toto mírumilovné zvířátko je od malička nemocné. Proto neustále polehávala a neměla se moc k světu. Že se něco děje mě trklo teprve po dvou měsících, kdy jsem si všimla, že v kleci dotala nějaký záchvat. Za dva dny dostala další dva a při druhém se zřejmě udusila.

Umřela mi v rukou, když jsem byla na večírku. Dostala ten svůj záchvat. Nevěděla jsem, co dělat. Myslela jsem, že nemůže dýchat ze zakouřeného prostředí (i když tam nebylo skoro vůbec zakouřeno) a tak jsem urychleně vyběhla ven. Syrinka však už byla mrtvá. Doufám, že je teď Syrince dobře a hraje si s ostatníma potkánkama. Moc na tebe myslím!

 

Náhledy fotografií ze složky První holčičky