Jdi na obsah Jdi na menu

Tenar of X-rats

(8. 12. 2021 - † 28. 3. 2023)

tenar-11mes-02p.jpg

Wavy, satin, dark beige

(aa bb Cc Dd Dg- pp Sisi sasa wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (15. 4. 2022, 17. 10. 2022)

 

otec: Hachiro of X-rats (CZ) - short hair, BE lilac

matka: Nissa of X-rats (CZ) - wavy, satin, dove

 

Maminka Tenarky, Nissa, byla narozena ve vrhu, kde překvapivě byli všichni poměrně malého vzrůstu, pak byla trochu utlačována ostatními a tak se jí to nedařilo dohnat a já si dlouho myslela, že ani miminka mít nebude. Jelikož se ale vztahy v její skupince stále jen zhoršily, rozhodla jsem se zkusit jí nechat samotnou a uvidím, jestli se uklidní a třeba něco nabere... a ono se dělo. Během pár dnů se z Nissy stala moc hezká a klidná holčina. A tak bylo jasno. Otec Hachiro je bohužel též menší, lae říkala jsem si, že to zkusím a nechám si co největší mládě, protože všechny 4 rodiče obou dvou jsou nadprůměrně velcí. Vrh se narodil a když jsem viděla 7 miminek a z toho 5 saténových, což je nutričně velmi náročné, tak jsem se začala bát, že to bude opět vrh prcků. Když se jim zbarvily kožíšky a já zjistila, že jedna holčička je má oblíbená barva dark beige a ještě ke všemu v saténu... och! Má vysněná kombinace! Nic zlatějšího campbelláčci vyrobit neumí... modlila jsem se, aby dobře jedla a rostla... a ona jak kdyby to věděla... největší žrout z vrhu, největší z vrhu hmotnostně, ale i na délku a hlavně i super přátelská a mazlivá povaha... jen se něco šustne běží se podívat, co to je. Je velmi kontaktní... pravda, mnohdy hlavně s vidinou nějakého toho žvance. :-D Tak snad jí to jídlo nestoupne do hlavy až moc a já se budu moci těšit z mého zlatíčka. Už teď jsem z ní totálně poprděná.

Tenarka opravdu slušně narostla. Je to jedna z mých největších samic, což je vzhledem k velikosti obou rodičů vskutku legrační věc. Povahově je sice k lidem hodná a mazlivá, ale k ostatním začala být poměrně hodně dominantní. Po prvním vrhu se to trochu zmírnilo, ale brzy se oklepala a sem tam to znovu zkusí. Ale už ne s takovou intenzitou, tak uvidíme, jak s tím zahýbe druhý vrh.

Po druhém vrhu se Tenarka docela vyklidnila, ale celkově se na ní tak nějak podepsal ten těžký druhý porod. Byl vůbec zázrak, že to přežila a ještě odchovala tolik miminek. Stálo jí to ale hodně sil, což bylo patrné na tom, že mimča byla menší než by se dalo předpokládat a sama Tenarka velmi zhubla. Nejprve mi přišlo, že je jen unavená z toho všeho, co se stalo, ale pak začala hubnout a zadýchávat se. Přidávala jsem jí příkrmy, ale kolikrát si ani nechtěla vzít. Pak se vzdala svého postu alfy a už jsem tušila, že to není dobré. Chtěla jsem pak udělat pitvu, abych zjistila více, ale bohužel jsem Tenarku našla později a už to nešlo. Takže je to záhada, ale tak nějak se domnívám, že to souvisí s tím problematickým porodem. Moc mi tu to moje zlatíčko chybí. Prokázala neskutečnou sílu a obětavost a já jsem ráda, že tu mám její dceru i syna.

 

Odchovy: vrh Z2 (6), vrh CH3 (5)