Jdi na obsah Jdi na menu

Theru of X-rats

(19. 10. 2019 - † 31. 3. 2021)

theru-rok-modra-02p.jpg

Short hair, blue, silvering

(aa Bb Cc dd Dgdg P-  Sasa Wawa Sisi)

 

Test na cukrovku: negativní (15. 2. 2020, 9. 1. 2021)

 

otec: Ponyo of X-rats - wavy, satin, albino, silvering

matka: Jorrith of X-rats - short hair, opal

 

Po Jorrithce jsem si nechala dceru z prvního vrhu - Misty. Jak se ale později ukázalo, tak byla neplodná a já nechtěla přijít o svou nejdelší linii, což bohužel hrozilo. A tak jsem ještě narychlo nakryla Jorrithku podruhé a modlila se v nějakou holčičku. Jorrithka nezklamala a ve vrhu byly hned 3 krásné holčičky. Přála jsem si, aby se poštěstilo na saténovou, ale jak naschvál, v saténu byli pouze kloučci. I tak se ale nedá nic dělat, Theru je totiž naprosto věrnou kopií své babičky a prababičky. Dokonale medvídkovský výraz v obličeji mne natolik uhranul, že prostě nebylo jiné volby. Theru je aktuálně medvídek jak vzhledem, tak povahou. Velmi kontaktní, ale zároveň takový správný rarášek. :-)

Therinka dělá čest této linii. Na výstavě bych jí asi moc kladně neposoudila, jelikož už jí chybí nějaké znaky typické pro křečíka Campbellova, ale ona je prostě taaaak roztomilá! :o))) Opravdu neskutečně roztomilá kulička s obříma kukadlama a úžasným čumáčkem. Navíc je i povahově naprosto úžasná. Ve skupince nekonfliktní, k lidem velmi přátelská. Přijde na zavolání svého jména. Od dětí si nechá hladit hodiny, přesto jí zůstává zvídavá povaha. Je velmi klidná. No, prostě další povahově ukázkový Campbelláček. Už se nemohu dočkat jejích potomků.

Therinka je prostě úžasná naprosto ve všem... unikátní v medvídkovském vzhledu, krásná barvička, která se pomalu mění v modrou pandičku a dá tak vyniknout ještě více jejím kukadlům. Klidná, pohodová a přátelská síla ve skupince s ostatními, výborná a pečlivá maminka. Prostě opravdu křečík, kterému nelze nic vytknout. Je to moje zlatíčko. :-)

Therinka, jak se stala starší, tak dávala najevo mladším samicím, že velet tu bude ona a není zvědavá na nějaké pozdvižení. Docela to vysvětlovala tvrdě, ale v kleci byl klid a stačilo vysvětlit jednou. Později ale začala být na samice zbytečně nepříjemná a já si posléze všimla, že jedna lícní torba je prázdná, zatímco v té druhé zůstává zvláštní boulička. Když jsem jí vyprázdnila, krmení v ní bylo vlhké a dosti zapáchalo. Měla tam však poprvé goji, které jsem nově zařadila do směsky a mylně se domnívala, že za to může právě ono. Nakonec jsem pojala podezření, že má něco zabodlého v torbě a objednala jí radši na veterinu. Bohužel se toho už nedočkala, když ráno předtím jsem jí našla v krvi. Pitva ukázala, že měla opravdu něco zabodnutého v torbě, ale do vnitřku tlamy a proto se to navenek projevilo až tak pozdě. Bohužel zánět byl rozsáhlý. Je mi moc líto, že mně to nenapadlo dříve, medvídku můj. :-(

Odchovy: vrh Y (7), vrh B2 (2), vrh D2 (4)