Jdi na obsah Jdi na menu

Victory of X-rats

(♥ 5. 3. 2022 - † 21. 4. 2023)

victory-10mes-01p.jpg

Short hair, BE argente

(Aa bb Cc Dd Dg- PP Si- U- Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (22. 9. 2022)

 

otec: Yetti of X-rats (CZ) - wavy, satin, albino

matka: Pippi of X-rats (CZ) - short hair, lilac fawn

 

Původně jsem s Yettim chtěla nakrýt už Pippi maminku - Ahavu, ale shodou okolností to nebylo možné uskutečnit. Nakonec se ale přeci jen podařilo s Pippi. V té době už měl Yetti 23 měsíců a tak jsem se bála, zda to ještě klapne a naštěstí ano. Sice skromný, malý vrh, ale Pippi mi věnovala přesně to, co jsem si přála - jednu holku a jednoho kluka. Bohužel nic nezbylo na nikoho dalšího, ale kdo si počká... ten se snad dočká zase jejich potomků.

Musím se přiznat, že od začátku do konce se mi ve všem více líbí bráška Vulkánek, který jde do dobrých rukou mé kamarádky. Viktorka zůstává doma. Jak už je v této linii zvykem, už od mala má slušné sebevědomí, ničeho se nebojí a klidně a pevně si vydobyde, co si zamane. Ačkoli v jistém věku byla poměrně ne moc hezky vybarvená, tak k mé radosti se všechno toto postupně lepší, tak snad mi bude dělat radost povahově, vzhledově i chovatelsky. Zatím je to prcek, který se jak nic zabydlel mezi dospělými a už velí všem stejně starým mláďatům. :o))

Viktorka dle předpokladu hodně narostla a začala v pubertě dosti dominovat. Nakonec jsem jí musela dát do jiné skupinky, která jí dokázala spacifikovat a z Viktorky je najednou beránek, který se ke mně občas přijde schovat. Jsem ráda, že jí to prospělo a věřím, že by se to v budoucnu mohlo zlepšit i mateřstvím. Slyší na své jméno, je kontaktní a moc fajn. Ve vzhledu má spousty "ale", tak uvidíme, jak se vydaří další generace. :-)

Viktorce opravdu mateřství prospělo. Nejdřív moc nechtěla, abych se jí na mimča moc dívala, ale postupně jí to vůbec nevadilo, naopak byla ráda a i náš vztah se zlepšil. Po mimčách se z ní stala mazlivá holka, která mne hned běží přivítat do dvířek. Nechala jsem si po ní dceru, tak jsou spolu ve velké skupince. Je fakt, že sem tam Viktorka vystrčí ještě růžky na některou z holek, ale už to není, co to bývalo. Tak snad jí to tak zůstane i až nabere zpět všechny síly.

O druhý vrh jsem se snažila, ale stále to nevycházelo. Viktorka měla falešné březosti a do toho neúměrně zhubla a nevypadala dobře. Jak to začalo vypadat divně, od samce jsem jí oddělila a holt nic nebude. Chvíli to vypadalo, že se Viktorka zlepšuje, že se spraví, ale pak se jí vykřivil takový ten stařecký hrb na páteři a už to šlo jen z kopce, až jsem jí našla mrtvou. Bohužel pitva už nebyla možná a tak jsou vše jen dohady. Štve mi to. :-( Domnívám se, že se jednalo o rozsáhlejší rakovinu, ale kdo ví...

 

Odchovy: vrh G3 (5)