Jdi na obsah Jdi na menu

***

Walter the Waterfall

(♥ 8. 7. 2018 - † 24 8. 2019)

walter-9mes-01.jpg

Short hair, blue, mottled silvering

(aa B- C- dd P- DgDg Mimi SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (19. 8. 2018, 17. 2. 2019)

 

otec: Metal Hamster's Leon - short hair, opal, mottled

matka: Metal Hamster's Saxana - short hair, black, silvering

 

Walter vzniknul nedopatřením, když došlo k záměně pohlaví u rodičů. I tak ale byla maminka moc šikovná a odchovala krásná mláďátka. Jelikož jsem trochu pomáhala majitelce, stačilo málo a hned jsem se do miminek zamilovala. A tak mám doma překrásného Waltera. Je to docela aktivní klučík, ale zároveň je to mazel, který si sám leze do ruky. Má překrásnou stavbu těla a už se nemůžu dočkat, jak se bude vyvíjet dál.

Walteřík je neskutečný dobrák. Je to taková roztomilá a krásně okatá kulička. I tak je to velký atlet a miluje pořád něco dělat. Mazlit se moc nemá čas, ale když už v té ruce je, tak se nechá opusinkovat. Má neskutečně hustý a hedvábný kožíšek, takže je radost si ho pomazlit. Žije spokojeně v klučičí skupince, kde vždy rád zaujme poslední pozici a často pomáhá novým prckům se zabydlet ve skupině. Doufám, že se brzy konečně zadaří i na nějaké ty potomky.

I když byl Walter s několika samicemi, nikdy je neoplodnil. Už tehdy jsem měla podezření na nějaký problém, ale je pravda, že se i k samotnému aktu moc neměl. Byl to takový hodný brouček. Zhruba 3 měsíce před smrtí postupně kompletně vypelichal na bříšku, udělala jsem radši testy na cukrovku, ale byly v pořádku. Celkově až na vypelichanou a velmi nekvalitní srst Walteřík nejevil známky žádného onemocnění. A pak najednou zničehonic jsem ho našla mrtvého ve spánku. Byl to docela šok. Samozřejmě je to pro mne i silná rána, jelikož se jedná o čtvrté úmrtí v blízké době... chjo, snad nás ta smůla už opustila. Walteřík mi bude moc chybět a už teď to v klučičím boxíku vře, když tam není. :-(

Odchovy: ? (?)