Jdi na obsah Jdi na menu

Winter of X-rats

(♥ 8. 12. 2019 - † 17. 1. 2021)

winter-10mes-01p.jpg

Short hair, agouti, mottled

(Aa Bb C- Dd Dgdg PP Sasa WaWa Momo)

 

Test na cukrovku: pozitivní (1. 5. 2020 - negativní, 8. 1. 2021 - pozitivní)

 

otec: Frozen Bona (SWE) - short hair, chocolate, mottled + silvering

matka: Rory of X-rats (CZ) - short hair, grey

 

Po Rorynce a potažmo po Maevce jsem si rozhodně chtěla nechat miminko a tajně jsem doufala v agouti strakatou. Když se narodila pouhá 3 miminka, říkala jsem si, tak hlavně, ať tam je nějaká holka. No a ony tam byly hned 3 a z toho jedna agouti strakatá, jak na objednávku. Nicméně neměla vyhráno. Už delší dobu čekám s výběrem mláďete do poslední chvíle a vybírám si dle povahy a nebylo tomu jinak i nyní. Nicméně Winter vyhrála i s nejlepší povahou a tak nebylo o čem přemýšlet. Je to mladá zvědavka, přitom ale klidná, rozvážná.

Winter je docela aktivka, často jí vídám v kolečku, ráda má také o všem přehled. Na jméno slyší, vyleze a korzuje okolo a ruku si jde očichat, ale braní do ruky už tolik nemusí. Většinou uteče, ale když má echt blbou náladu, tak umí i varovně štípnout zoubky. Nicméně patří k větším křečíkům, má nádhernou stavbu těla, trochu světlejší barvičku a já doufám, že se mi po ní poštěstí grey strakáček! To by byla bomba.

Winter se s prvními mláďaty poměrně hodně změnila. Její mírná teritorialita se během mimin, jak už to bývá, zhoršila, ale po prvním měsíci se zase vrátila do normálu. Zaručeně se ale chopila role alfy i díky mnoha změnám ve skupince, kde žije. Vůbec nepotřebuje si cokoliv dokazovat... i proto, že z aktivky se stala jedna velká líná koule, která se dojde najíst a tím to hasne. Narostla holka hodně... je trochu obézní, ale tím, že je celkově velká, tak oproti některým jiným děvčatům je až monstrózní. :o)) No, jsem zvědavá, jak se toto bude vyvíjet dál.

Winter měla nedávno druhá mimča a ačkoli to nebyl velký vrh počtem (velikostí ano), tak jí tak nějak konečně zklidnil. Winter se usadila... zpět ve skupince v novém složení přenechala místo alfy Blossomce bez jakýkoliv námitek a i její teritorialita se vrátila do běžných mírných mezí. Bohužel jsem si také začala všímat, že Winter začíná nějak více pít, ale přitom se zase hezky spravovala po mimčech a na váze nabírala. Když už ale třetí den v podstatě jen seděla pod napaječkou a neustále pila, tušila jsem, že je zle a udělala test. Ten ukázal poměrně hodně silnou cukrovku. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Někdy může dojít k hormonálním změnám, které to spustí a když se hormony stabilizují, vše se zlepší. Důležité je, že kromě nadměrného pití a čůrání Winter zatím nic jiného neohrožuje. Tak snad se to zvrátí v lepší vývoj.

Ani ne 10 dní po testech na cukrovku a dejme tomu 14 dní s příznaky Winter umřela. Je to rychlé, moc rychlé. Den předtím už byla špatná. Poklesla jí teplota a vodu a jídlo jsem do ní dostala jen se vší silou a trpělivostí. Ráno to bylo ještě horší, ale bolesti neměla, jen usínala a tak jsem se rozhodla jí nechat v klidu v její partě holek. Odpoledne Winter zesnula. Ležela na ní její maminka Rory a stále jí zahřívala. :-( Když jsem chtěla Winter odebrat, Rory mne chytila za prst. Tohle si budu ještě dlouho pamatovat. Moc mne to mrzí, ale někdy už prostě není pomoci. :'(

Odchovy: vrh Z (8), vrh E (4)