Jdi na obsah Jdi na menu

Zuri of X-rats

(♥ 11. 7. 2020 - † 10. 10. 2021)

zuri-10mes-01p.jpg

Short hair, black, mottled, silvering

(aa Bb CC Dd Dg- P- Momo sisi Uu Sa- Wa-)

 

Test na cukrovku: negativní (30. 10. 2020)

 

otec: Indigo of X-rats (CZ) - short hair, blue

matka: Winter of X-rats (CZ) - short hair, agouti, mottled

 

Původně jsem si chtěla nechat mládě po jiném spojení rodičů. Vrh je však velmi vydařený a já mám neustále smůlu na jiné vrhy a importy a tak jsem nakonec překopala plány a rozhodla se si někoho ponechat doma. Volba to nebyla vůbec snadná, ale nakonec vyhrála dlouho vysněná černá strakatice. Zurinka mne totiž udolala svou povahou. Je zvědavá, jde naproti ruce, v které je posléze klidná a nechá se mazlit. Velmi důvěřivé zvířátko a můj aktuální miláček.

Zurinka je opravdu úžasné zlatíčko. Je poměrně aktivní a stále čilá. A jak je do všeho tak nějak nadšená, tak se stejným zápalem je i kontaktní. Slyší na své jméno, ihned přiběhne k ruce a i si do ní vleze. V ní je pak neskutečně klidná. Nechá se mazlit, pusinkovat, cokoliv. Díky její barvě a aktivitě si jí i velmi oblíbil můj syn. Ničeho se nebojí, vše jí zajímá. Je úžasná!

Zurinka je po dlouhé době holčička, která se po svém prvním odchovu povahově nezměnila. Nezačala si vyskakovat a dožadovat se vyššího místa v hierarchii. Krásně se opět zařadila do středu a je nadmíru spokojená. Byla úžasnou maminkou početného vrhu. Trochu mne mrzí, že jí začal stříbrovatět hřbet. Jako malá měla krásně tmavou černou a tak jsem si jí nechala s tím, že určo nebude silvering. Mno smůla. Ale na kráse a roztomilosti a především na povaze jí to neubírá. :-)

Druhý vrh byl malý a Zurinka si ho vysloveně užívala. Mláďata byla obří, skoro monstrózní. :o)) Po návratu od mláďat se však neopakoval scénář z minula. Trochu tomu napomohla i nestabilní hierarchie ve skupině, ale Zuri se vedení ujala a to stylem neustálého šikanování. Neměla lehkou práci, protože na její pozici si brousilo zuby až mnoho holek. I když jsem skupinku různě rozhodila, několikrát přestavěla a snažila se nějak nastolit klid, nešlo to. Bohužel jsem ráno přiběhla k rychlé šarvátce holek a Zuri skončila s velmi ošklivě prokousnutý čumáčkem, hodně to krvácelo, nebylo to dobré... snažila jsem se dělat, co se dalo, ale Zuri nakonec zranění za pár hodin podlehla... její nemilé chování se jí stalo osudným. Mrzí mne to, snažila jsem se tomu zabránit, ale myslím, že spíš došlo k blbé nehodě během šarvátky a tomu se bohužel zabránit nedá. :-( Druhá křečice se jen bránila.

Odchovy: vrh G2 (7), vrh L2 (3)