Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh Q3 of X-rats - 9. 4. 2023

Charlotte of X-rats   x   DTC's Xi (NL)

charlotte-04mes-01p.jpg

xi-04mes-05p.jpg

Matka: wavy, satin, chocolate
Otec: short hair, blue fawn

- - - - -

Charlottka a Xi byli vymyšleni jako pár spíš tak shodou okolností, ale pak mi vlastně došlo, jak hezké by to mohlo být spojení. Asi málokterý porod mi pak udělal větší radost než právě ten Charlottky. Charlottka měla totiž původně rodit 29.3., ale nestalo se tak i když bylo jasné, že je březí... jejich krytí jsem viděla a žádné další nezpozorovala. Byla jsem si termínem tedy docela jistá. Charlotte navíc hezky přibírala na menší vrh a měla i všechny ostatní známky březosti. Obvykle se čeká maximálně 2 dny po termínu, pak už je jasné, že to není dobré a musí se za veterinářem. Jenže Charlotte se chovala, jak když se nechumelí, neměla ani pokusy o porod... bylo to divné. Veterinářka taky nevěděla, zda vyčkávat nebo jít do zákroku a tak jsme si každý den řekly - dáme jí ještě den, dva... Charlotte a Xi mně vypekli jako ještě nikdo. Jsem moc ráda, že jsem Charlottce dala čas a dala na své zkušenosti s připraveným veterinářem na případný zásah. Ten díky bohu nakonec nebyl potřeba. Ukázalo se, ale pouze dle dat (jinak vše probíhalo atypicky), že Charlotte musela po prvním krytí mít falešnou březost a po jejím ukončení být následně ihned nakryta a to už se podařilo. A z tohoto kouzelnického triku se nakonec narodilo neskutečných 10 miminek! Jedno bylo již mrtvé. No, když vám samice porodí 11 dní po termínu a ještě takovou nadílku... je to fakt oddych, šok.

Bohužel hned další den zmizela 3 prďátka a celý den byla Charlottka tak nějak vším zaskočená a nevěděla, co má dělat a trochu se bála do hnízda vrátit. Občas se to u prvorodiček stává, zvláště u těch s vysokým počtem miminek. Naštěstí se z toho rychle ještě odpoledne vzpamatovala a začala o miminka znovu pečovat. To byly naštěstí poslední ztráty a dále už jsme se jen mohli radovat z uličnické čety. Velký překvapením byla srst satén. Tatínek na ní neměl moc velké šance a tak jsem s ní spíše nepočítala a tak mně zase vypekli a z 6 prcků jich bylo hned 5 se saténovou srstí. :o)) Jak říkám, tento vrh jedno překvápko za druhým. Závěrem bylo jen potřeba se rozhodnout, kdo zůstane doma a nebyla to lehká volba, ale nakonec padla. :-) Zbytek odešel do spokojených domovů.

 

Mláďata jednotlivě:

qailah-26den-01p.jpg

Qailah of X-rats

 

F, short hair, satin

opal

-

eyes colour: black

(Aa Bb C- dd Dg- Pp Si- U- sasa Wawa)

 

Na chov v ChS X-rats (já), Praha

qamaro-26den-01p.jpg

Qamaro of X-rats

 

M, short hair, satin

blue fawn

-

eyes colour: red

(Aa Bb C- dd Dg- pp Si- U- sasa Wawa)

 

Na mazlíka u p. Mareše (Velešín)

qammi-26den-02p.jpg

Qammi of X-rats

 

F, short hair, satin

agouti

-

eyes colour: black

(Aa Bb C- Dd Dg- Pp Si- U- sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Barči (ChS MiaBarau), Praha

qinti-26den-02p.jpg

Qinti of X-rats

 

M, short hair, satin

blue fawn

-

eyes colour: red

(Aa Bb C- dd Dg- pp Si- U- sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Šárky (Hradec Králové)

quantum-26den-02p.jpg

Quantum of X-rats

 

M, short hair

dove

-

eyes colour: red

(aa Bb C- Dd Dg- pp Si- U- Sasa Wawa)

 

Na chov v Rosalie's Campbells (DE)

querra-26den-02p.jpg

Querra of X-rats

 

F, short hair, satin

RE argente

-

eyes colour: red

(Aa Bb C- Dd Dg- pp Si- U- sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Martiny (Praha)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek