Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh L3 of X-rats - 9. 12. 2022

Kimchi of Coconut   x   Luna's Little Ewoks Qill (DE)

kimchi-04mes-01p.jpg

qill-08mes-01p.jpg

Matka: short hair, black, silvering
Otec: short hair, opal

- - - - -

Kimchi byla od mala zkrátka komplikovaná holčička a protože jsme ušli dlouhou cestu, chtěla jsem jí dát šanci a zkusit linii zase posunout dál. Neměla jsem od ní velká očekávání a možná i proto mne velmi mile překvapila v různých situacích. První bylo, že velmi rychle a dobře přijala neskutečně hodného samečka Qilla. Sice trvalo než svolila i ke krytí, což už jsem tak nějak pomalu začala vzdávat. Bylo to vtipné nebo spíš trochu beznadějné. Qilla neustále provokovala ke krytí, ale ve chvíli, kdy se jí dotkl na hřbetě, byl problém a velký prostest. Ale nakonec se to Qillovi nějak povedlo.... jak? To teda netuším, ale hustý. Když už jsem to s mimči začala vzdávat, tak Kimchi začala kynout. No a s přibývajícími gramy se začala měnit i Kimchi, najednou se zklidnila, pečlivě připravovala rovnou 2-3 hnízda na správných místech, chodila se mazlit?!

A pak se narodilo 7 krásných miminek. Sice se Kimchi jednoznačně vymezila, abych jí tam moc nepochodovala, ale velmi klidně a za 3 dny už se chodila sama chlubit. Nepoznávala jsem jí. Mimča rostla a od začátku měla velmi vysoké hmotnosti. Bohužel už v brzkém věku se začali projevovat velmi nekontaktně a kousavě. V určitém věku to tak zkrátka je, ale bylo vidět, že intenzita zde byla vzhledem k věku mnohdy až nesmyslná. Snažila jsem se s mláďaty co nejvíce pracovat. Někdy to bylo k užitku a lepšilo se to, jindy to zase situaci zhoršilo. No, získala jsem během tohoto vrhu hodně zkušeností - bohužel jak pozitivních, tak negativních. Dvě mimča v různém věku díky své vysoké labilitě a neurotičnosti to odskákali životem. :-( Nicméně jsem se k tomu snažila stavět jako holt k přírodní selekci a jsem ráda, že zbylá mláďata se poprala se světem lépe a většina vyrostla v opravdu fajn mazlíky. Doufám, že k tomu i dopomohlo to, že sjem většinu dala do nových domovů později a velmi intenzivně jsem se věnovala socializaci. Ti nejlepší jedinci jsou naprosto fajn a bezproblémoví jedinci a já doufám, že další generace v rukou zkušených jedinců, bude zase o něco lepší. A děkuji všem majitelům, že se jim nadále věnují tak skvěle a mám samé dobré zprávy!

 

Mláďata jednotlivě:

larisa-28den-01p.jpg

Larisa of X-rats

 

F, short hair

agouti

silvering

eyes colour: black

(Aa B- C- Dd Dg- P- ?si U- Sa- WaWa)

 

Na mazlíka u Terezy Z. (Praha)

liora-09den-01p.jpg

L... of X-rats

† 27. 12. 2022

F, short hair

RE argente

-

eyes colour: red

(Aa B- C- Dd Dg- pp Sisi U- Sa- WaWa)

lipton-28den-02p.jpg

Lipton of X-rats

 

M, short hair

blue fawn

-

eyes colour: red

(Aa B- C- dd Dg- pp Sisi U- Sa- WaWa)

 

Na mazlíka u Jaromíra Š. (Olomouc)

loki-28den-01p.jpg

Loki of X-rats

 

M, short hair

black

silvering?

eyes colour: black

(aa B- C- Dd Dg- P- ?si U- Sa- WaWa)

 

Na mazlíka u Jaromíra Š. (Olomouc)

lola-09den-01p.jpg

L... of X-rats

† 2. 1. 2023

F, short hair

opal

-

eyes colour: black

(Aa B- C- dd Dg- P- Sisi U- Sa- WaWa)

luxor-28den-02p.jpg

Luxor of X-rats

 

M, short hair

RE lilac

-

eyes colour: red

(aa B- C- dd Dg- pp Sisi U- Sa- WaWa)

 

Na chov v Mysigonek Hamstery (PL)

lynette-28den-02p.jpg

Lynette of X-rats

 

F, short hair

agouti

-

eyes colour: black

(Aa B- C- Dd Dg- P- Sisi U- Sa- WaWa)

 

Na chov v ChS Coconut (Praha)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek