Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh CH3 of X-rats - 6. 11. 2022

Tenar of X-rats   x   Di Angolo's Tatsuta (NL)

tenar-11mes-02p.jpg

tatsuta-07mes-01p.jpg

Matka: wavy, satin, dark beige
Otec: short hair, BE lilac

- - - - -

Na tento vrh jsem se opravdu těšila, protože rodiče jsou oba dva krásného, medvídkovitého typu. Velcí, mazliví a wavy genama se to tam jen hemží. Pár si rychle padl do oka a co nevidět bylo krytí. Tenarka pak přesně na čas porodila v neděli dopoledne 5 krásných miminek, starala se o ně... vše vypadalo na pohodu do mé první kontroly. Hned jsem pohledem a následně i prohmatem zjistila, že Tenarka bohužel neporodila vše. I na velikost břicha a narozených mimin to zkrátka bylo málo. Použila jsem všechny fígly, co jsem se za ta léta naučila, ale hlavně mamce dopřála absolutní klid. Tenarka se i několikrát snažila, ale prcek se zkrátka seknul v porodních cestách ve špatné pozici a nešlo to. Druhý den ráno po další kontrole, kdy se nic nezměnilo, jsem zvolila trochu razantnější přístup a přišlo mi, že se mi podařilo mimčo trochu srovnat do lepší polohy, ale kdo ví... mezitím jsem sháněla veterináře, který by provedl císařský řez. Měli jsme termín, ale já i tak dále doufala, že to Tenarka zvládne. A když jsem okolo poledne šla znovu kontrolovat, málem mne trefil šlak, protože mně šla pozdravit unavená Tenarka, která ale byla jednoznačně hubenější a v hnízdě bylo jedno mládě navíc a dokonce živé! Neskutečné. Do teď tomu nemohu uvěřit.

Tenarka už byla opravdu vyčerpaná. Pomohla jsem jí se umýt od většího množství krve, dala jí kalorickou bombu, co jí trochu nakopne, zkontrolovala mimča a doufala, že to všichni zvládnou. Dorozené miminko mělo od počátku větší hematom v okolí břicha, což mi dělalo starosti, jak to zvládne. I Tenarka měla hematom v břišní dutině. Bohužel třetí den jedno miminko umřelo. Nebyla jsem si však jistá tím, že to bylo zrovna to opožděně dorozené. Ve výsledku je to však jedno. Miminek bylo nakonec celkem 5 a hlavně Tenarka se zcela uzdravila bez obtíží a mohla se o mimča postarat sama. Jediné, co mne trochu trápilo bylo to, že ačkoli jsem očekávala hlavně obříky, tak mimča přibírala méně než bylo obvyklé a nakonec i odcházela s váhami na pomezí středu až menších vah. Jsem tedy velmi zvědavá, jak budou nakonec všichni velcí v dospělosti. Sama jsem si nakonec nechala holku i kluka, tak uvidíme. :-)

 

Mláďata jednotlivě:

champion-26den-01p.jpg

Champion of X-rats

 

M, short hair

champagne

-

eyes colour: red

(aa bb C- dd Dg- pp Si- U- Sasa Wawa)

 

Na chov v ChS X-rats (já), Praha

charlotte-26den-01p.jpg

Charlotte of X-rats

 

F, wavy, satin

chocolate

-

eyes colour: black

(aa bb C- Dd Dg- Pp Si- U- sasa wawa)

 

Na chov v ChS X-rats (já), Praha

chicco-26den-01p.jpg

Chicco of X-rats

 

M, short hair

champagne

-

eyes colour: red

(aa bb C- dd Dg- pp Si- U- Sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Denisy D. (Klatovy)

chiller-26den-01p.jpg

Chiller of X-rats

 

M, wavy, satin

BE lilac

-

eyes colour: black

(aa bb C- dd Dg- Pp Si- U- sasa wawa)

 

Na mazlíka u Denisy D. (Klatovy)

chingis-26den-02p.jpg

Chingis of X-rats

 

M, short hair

albino

-

eyes colour: red

(aa bb cc -d Dg- -p -- U- Sasa Wawa)

 

Na chov v Mysigonek Hamstery (PL) 

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek