Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh H3 of X-rats - 26. 10. 2022

Uma of X-rats   x   Di Angolo's Tatsuta (NL)

uma-05mes-02p.jpg

tatsuta-07mes-01p.jpg

Matka: short hair, beige
Otec: short hair, BE lilac

- - - - -

Tento vrh měl být původně odchován externě u majitelky maminky Máji. Ale Mája vypadala, že si s Tatsutou nesedli a že budeme muset vyměnit krycího samečka. Oddělila jsem je tedy a připravovala se na výměnu samce. A když už jsem chtěl dát Máju do nového tak najednou koukám, že vlastně asi nějaké bříško trochu cítím. Tak jsem znejistila a nechala Máju radši pár dní samotnou a ještě že jsem tak udělala. Opravdu zabřezla, ke krytí muselo dojít skrytě přede mnou a o mnoho dní později oproti předpokladu. No a jelikož jsme nevěděli, v jakém stupni březosti Mája je, nechtěli jsme riskovat dlouhý převoz a radši jí nechali porodit u mne. Věřím, že to bylo správné rozhodnutí, protože za pár dní už tu pískalo 5 krásně tlustých a velkých miminek. Mája se mi s nimi dokonce hned běžela pochlubit. :o))

O mimča bylo královsky postaráno. Tahle linie si zkrátka drží neskutečně vysoký standard péče o mláďata a totální pohodovou povahu. Na vrhy z této linie se vždy náramně těším. I na mláďatech to bylo ihned znát. Rostla dle vzorců růstu získaných v Černobylu. :o)) Málem i padl rekord na nejvyšší váhu mláděte ve 14 dnech. Navíc se omladina brzy rozkoukala a rychle lezla do ruky, kde pokračoval jejich průzkum.

Velkou radost mi hlavně udělaly barvičky. Konečně se objevily barevné kombinace grey barev, o které se snažím již velmi dlouho, ale vždy jsem na ně měla smůlu. Barva beige grey se narodila v ČR vůbec poprvé, BEA grey tu již, tuším, byla, ale v počtu prstů na jedné ruce (tak 3?). Bylo tedy jasné, že se neudržím a někdo zůstane doma. :-) Byl to vlastně takový domácí vrh. Dvě holky zůstaly žít s mamkou, jedna se mnou, jeden kluk u kamarádky a druhý i super lidí. Co víc chtít. Takový vrh za odměnu.

 

Mláďata jednotlivě:

hakuna-25den-01p.jpg

Hakuna Matata of X-rats

 

F, short hair

BE argente grey

-

eyes colour: black

(Aa bb C- Dd dgdg Pp Si- U- Sa- Wa-)

 

Na chov v ChS X-rats (já), Praha

haribo-25den-01p.jpg

Haribo of X-rats

 

M, short hair

BE argente grey

-

eyes colour: black

(Aa bb C- Dd dgdg Pp Si- U- Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Julie Z. (Praha)

helios-25den-02p.jpg

Helios of X-rats

 

M, short hair

blue beige

-

eyes colour: red

(Aa bb C- dd Dg- pp Si- U- Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Karolíny Š. (Praha)

honey-25den-02p.jpg

Honey of X-rats

 

F, short hair

beige grey

-

eyes colour: red

(Aa bb C- Dd dgdg pp Si- U- Sa- Wa-)

 

Na chov a mazlíka u Foretníkových (Brno)

hope-25den-02p.jpg

Hope of X-rats

 

F, short hair

lilac fawn

-

eyes colour: black

(Aa bb C- dd Dg- Pp Si- U- Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Foretníkových (Brno)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek