Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh Q of X-rats - 29.3.2013

Arioché de la Black demons   x   Gremleen's Helix

tehotna-01p.jpg helix.jpg
Matka: Dumbo, americká modrá, berkshire
Otec: Dumbo, černá, hooded

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

 

Přestože už jsem nechtěla mít další mladou samici a tím pádem i další vrh, když se narodila Arinka a já byla pomáhat určovat barvy ve vrhu a prcky fotit, tak jsem neodolala. Arinka byla úchvatná a pochází z tak výjimečného spojení rodičů, že to prostě jinak nešlo. Jelikož i vyrostla ve skutečně krásně stavěnou a barevně vydařenou holčinu, mohlo se uskutečnit mé dlouho plánované krytí s Heldou. Krytí sice vyšlo až na druhý pokus, ale vyšlo a za 21,5 dne se trochu překvapivě dříve narodil překrásný vrh!

Porod jsem očekávala v sobotu, či spíš v neděli a když jsem Arince v pátek po příchodu z práce dávala jídlo, najednou jsem si všimla, že se chová nějak divně. Ještě aby ne... rodila! :o)) Ano, i tak zkušenému chovateli se to může stát. Tak jsem prvorodičku rychle přestala rušit a mohla z povzdálí sledovat konečně po dlouhé době absolutně bezproblémový porod. Asi za dvě hoďky bylo na světě 12 miminek, ale jedno umřelo záhy po porodu. Už se narodilo hodně slabé.

Zbylých 11 miminek bylo neustále přeplněno mlíkem, až mi jich bylo líto. Není se čemu divit, že rostli až radioaktivně. Nejprve jsem byla hrozně nadšená, že se podařilo tolik mých vysněných hoodedů a ještě ke všemu opravdu hezkých. Během pár dní přišla horší zpráva a to, že celý vrh je černý. Což o to, já černou ráda, ale většina lidí chtěla modré potkánky. Navíc jsem byla i sama zvědavá na sytost modré po tolika generacích černé a ameriky - tedy čisté barvy. Nevadí, pár potomků šlo do chovu, tak se snad té krásné modré dočkám u dalších potomků.

Vrh mě nadchnul svojí drzostí, převážně totální nebojácností a velmi mazlivou povahou. Arinka bohužel v měsíci stáří miminek chytla nějaké nachlazení a tak jsem jí radši oddělila, aby to prckové neschytali taky. Nějakou dobu parta raubířů žila sama v kleci, ale nakonec jsem je všechny bez větších problémů přestěhovala k dospělým tetám. Karolínka všechny adoptovala jako svoje. Myla je, chránila před ostatníma, spala s nima... no, bylo to až dojemný, že se Karolínka vlastně taky "dočkala" miminek.

Myslím, že všichni uličníci chybí nejen mně, ale hlavně Karolínce a ostatním. Nějak mezi nás rychle zapadli. :-) Těší mě tedy, že většina majitelů jsou lidé, kteří ode mne mají několikátého potkánka a vím, že jsou tak v těch nejlepších rukou. Tak ať se všem daří!

Fotky miminek naleznete ve fotogalerii miminek nebo extra fotky ZDE. Náhled krátkého rodokmenu je ZDE.

 

Profily jednotlivých miminek z vrhu Q se objeví až jim bude okolo půl roku - jako u každého vrhu. ;-)