Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh H of X-rats - 8. 11. 2009

 

Fallen Angel of X-rats x Faust of X-rats        

na-sedacce-03po.jpg Obrazek

Matka: Rex, Dg, BEH s agouti znaky, solid

Otec: Standard, Dg, BES s hnědými znaky, solid - chovný II

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

 I druhý vrh Andílka měl být opět příbuzenskou plemenitbou. Aby vrh nebyl zcela stejný, využili jsme služeb Faustíka. Faustík se pyšní nádhernou tmavou barvou a znaky. Ve skutečnosti je zlatý siamský, akorát s hnědými znaky - tedy "neplatná" barva dobrá pro další pokolení zlatých. Andíškovi se očividně Faustík moc líbil a své líbánky si užili hned druhý večer po příjezdu ženicha.

Porod nebyl zcela takový, jaký bych si představovala, ale Králíček to zvládla skvěle a ráno na nás koukalo 14 miminek. Nakonec však přežilo pouze 9 miminek, což přikládám dlouhotrvajícímu porodu a jednomu zanícenému pupíčku. Více se dozvíte zde.

Miminka brzy začala nabírat váhu a tloustnout. Hopsinka mě ihned zaskočila tím, že očička otevřela již 11.den. Zbytek vrhu jí nasledoval o půl dne později bez jediného problému. Miminka byla na svůj věk velká a perfektně vše zvládala. Maminka z nich byla však brzy vynervovaná a uvolnění hledala v útěcích z terárka. Když už odsunula i zavírání klece, které bylo zatíženo knihou Zvíře a dvěma nemenšímy kusy, rozhodla jsem se, že miminka již ve třech týdnech půjdou do klece k dospělým. Velikost na to měli a jak se brzy ukázalo, mimčům to moc vyhovovalo. Tedy po rozvěšení hamáčků do každé škvírky, aby se nic nestalo.

Tety mimča přijaly lehce a pomáhaly Andílkovi s výchovou. Třeba tím, že babička Elfinka dělala super trampolínu i s bezpečným dopadem v okolí. :o)) V blízkosti babičky se zásadně držela Harakiri. Že by tou podobou? Nejlepší bylo, že celý vrh spinkal spolu v rource, zatímco dospělci se rozdělili do hamáčků a na poličky.

Mimča skutečně rostla před očima a když už pomalu dorostli mou nejmladší o měsíc starší samici, tak se vydali do nových domovů. Zprávy se vrátily kladné, majitelé jsou spokojení, mimča taky... co více si přát? :-)

Fotky miminek naleznete ve fotogalerii miminek nebo extra fotky zde. Rodokmen je k náhledu zde.

 

A jak se daří miminkům teď?

 

Hallelujah of X-rats († 28. 8. 2011) Dumbo, zlatá siamská, solid

Na mazlíka u Levvv (Jablonec nad Nisou)

zdraví před smrtí: trpěla obezitou, ve 14,5 měs. nalezen tukový nádor u moč. trubice, ke konci života se ještě objevily další dva tukové nádory a jeden tumor MŽ

Byla uspána kvůli rozsáhlé nekróze tukového nádoru. (věk: 21,5 měs.)

Hall je milý medvídek, který je vždy první u dvířek pro pozdravení se s paničkou. Patří mezi nejkontaktnější myšáky v kleci. Smečce je taky alfou. Miluje chrupkání v hamáčku ve výšce a hlavně papání. To bude po babičce. :o))

zroutik.jpg
Harakiri of X-rats († 10. 6. 2012) Dumbo, rex, zlatá siamská, solid

V ChS Z Hůrky (Praha), chov nebyl

zdraví před smrtí: bez problémů

Umřela stářím ve spánku. (věk: 31 měs.)

U Harakiri bylo již od mala jasné, že se jí bude říkat Elfinka podle babičky. Od začátku je správně drzá, jak říká panička: "ona se neptá, ona koná". Zároveň je i velká mazlivka, která ví kdy a s kým se pomazlit. V kleci je se Zlatuškou z mého vrhu F a společně soutěží o přízeň manžela majitelky. I když je to veselá průzkumnice, je to moc hodná holčička. Prďolce se bohužel nepodařilo zabřeznout.

mala-elfi.jpg
Hatlapatla of X-rats († 28. 3. 2012) Standard, Dg?, zlatá siamská, solid

Na mazlíka u Daniely H. (Zdiměřice)

zdraví před smrtí: ve 14,5 měs. jí postihl jakýsi nervový zkrat, který byl bez následků, jinak celý život bez problémů

Zemřela stářím. (věk: 28,5 měs.)

Pro Hatlapatlu je mazlení na prvním místě, jídlo je zcela vedlejší. Moc ráda vymýšlí lumpárny, ale díky tomu že je jak plyšák, jí plno věcí projde. Většinu dne je s paničkou nebo puštěná na volno, kde je dostatek prostoru pro kradení věcí, lezení do půl litru, hraní si s návštěvama a další všemožné demolice. Prostě správná potkaní holka, která si i najde chvilku na usnutí v klíně. Na fotce s novou kamarádkou Fluffy.

spolecna03p.jpg
Heaven of X-rats († 28. 10. 2012) Standard, Dg?, zlatá siamská, solid

Na mazlíka u Petry H. (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů, ve 2 letech objeven nádor MŽ (vyoperován), ve 2,5 letech objeven nový nádor MŽ, ve 34 m. vyskákaly další dva

Umřela stářím ve spánku. (věk: 35,5 měs.)

Heaven byla přejmenována na Raisu. Povahově je to velmi klidná holčička, která vydrží dlouho ležet v klíně nebo v hamaku a nechat se mazlit. Díky její lásce k jídlu je taky slušně mohutná (ne tlustá), ale i tak stále mrštná a rychlá. Na procházce jí neunikne jediná krabička, kde by se něco dobrého mohlo schovávat. Díky tomu, že si všímá pouze věcíopravdu k jídlu, má možnost běhat volně po bytě. V kleci vládne spravedlivou a klidnou rukou. :-)

kolebka.jpg

Hirošima of X-rats († 6. 1. 2012) Standard, Dg?, BES s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Natálie N. (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů

Usnula v hamáčku a už se neprobrala, zřejmě stáří. (věk: 26 měs.)

Hiruška bydlí se svou sestřičkou Hopinkou a obě se staly miláčky rodiny. Obě jsou hrozně milé, velmi chytré, bystré a mazlivé, což je neodolatelná kombinace. Hirošima je divočejší, do všeho se pouští s vervou. Ve výsledku však není tolik odvážná jako její sestřička. Obě milují procházky po pokoji, kde společně zlobí a až se unaví, tak se spokojeně stočí v hamáčku a spinkají.

hirosimka.jpg
Hop-hop of X-rats († 22. 2. 2013) Standard, Dg?, BEH s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Natálie N. (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů, ve 2,5 letech nádor MŽ

Zemřela stářím ve spánku. (věk: 39,5 měs.)

Hopinka bydlí se svou sestřičkou Hirošimou a obě se staly miláčky rodiny. Obě jsou hrozně milé, velmi chytré, bystré a mazlivé, což je neodolatelná kombinace. Hopsinka je klidnější a než se do čehokoli pustí, tak to nejdříve dobře zváží. Jakmile si však je jistá svým prostředím, tak vždy překvapí svou rychlostí a akrobatickými čísly. Obě milují procházky po pokoji, kde společně zlobí a až se unaví, tak se spokojeně stočí v hamáčku a spinkají.

hop-01p.jpg
Horizont of X-rats († 11. 10. 2012) Standard, Dg, BES s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Báry S. (Písek)

zdraví před smrtí: bez problémů, v mládí si zlomil přední nohu, která mu srostla nakřivo, ale používá jí bez obtíží

Umřel stářím. (věk: 35 měs.)

Horizont je přejmenovaný na Vojtíška. Vojta je velký mazel, který moc rád prozkoumává. Když se pak rozdovádí, lítá jak pometlo. Je to hrozná hračička. Po chvíli se však unaví a pak se někam rozplácne a je hrozně roztomilej. Je miláčkem rodiny, která mu i promine ty rozhrabané květináče. Jako správný mazel se nechá nejradši drbat za ouškama a pod bradičkou jako kočka. Miluje ležení v hamáku.

1. vrh (K of X-rats) - matka: Maja Serene Sunset

děti: narozeno 13, odchováno 13

2. vrh (X-rats) - matka: Karoo of X-rats

děti: císařákem vyjmuta 4 mrtvá mimča :(

vojtik-01po.jpg
Hranolka of X-rats († 15. 1. 2013) Standard, Dg?, zlatá siamská, solid

Na mazlíka u Denisy F. (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů, od 34 měs. začaly vyskakovat různé nádory

Byla uspána pro krvácení způsobené nádorem v břiše. (věk: 38 měs.)

Hranolka je přejmenovaná na Sookie. Bydlí s dalšíma třema holkama a je z nich prý nejhodnější. Vydrží dlouhou dobu jen tak ležet v klíně a nechat se hladit. Ráda taky vykukuje ven z rukávu. Jako správná holka si ale vždy najde čas na lumpárny a zkoumání při procházkách.

3rokyp.jpg
Hurvínek of X-rats († 2. 7. 2012) Standard, Dg?, BES s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Jitky K. (Jenišovice)

zdraví před smrtí: měl chronický otlak na jedné nožce (měl i na druhé, ale to se podařilo vyléčit), vyléčil se ze zánětu ucha a následného abscesu na krku

Umřel na následky tří po sobě jdoucích mrtviček během dvou měsíců. :-( (věk: 32 měs.)

Hurvínek je přejmenovaný na Spunkyho po zesnulém potkánkovi. Spunky je velký atlet, který se vyšplhá snad kamkoli. Taky moc rád krade, co se dá a nosí si to zpět do klece. Jako správný chlap má rád výhled z výstřihu paničky. Vždy moc rád asistuje u různých akcí. Je to velký umazlený mazel, který navíc "ozdobně čučí", což je vidět i na fotce.

hurvajs-v-ruce.jpg

 

ZDRAVOTNÍ SHRNUTÍ VRHU ZDE.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Fallen Angel of X-rats x Faust of X-rats