Jdi na obsah Jdi na menu

VRH L of X-rats - 23. 10. 2011

Maja Serene Sunset   x   Ian Beris

ruz-01p.jpg ianikp.jpg
Matka: Dumbo, BES s agouti znaky, solid (SK po ruských rodičích)
Otec: Rex, Dg, BES s hnědými znaky, solid

 

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

 

Druhého ženicha pro Skříťuli jsem měla poměrně rychle vybraného. Chtěla jsem totiž hezkého rexíka a nejlépe himíka. Ian podle fotek vypadal na mezityp a tak jsem doufala, že bude himík. Když jsem ale měla možnost ho vidět naživo, bylo jasné, že je siamáček. I tak jsem do krytí s ním šla, protože je to velký miláček a exteriérově je na tom taktéž velmi dobře.

Skříťule se Ianíkovi moc zalíbila a o 22 dní později se narodilo nádherných 11 miminek. Dva uličníci však byli o polovinu menší než ostatní a umřeli pár hodin po porodu. Zůstalo nám tedy 9 krásných miminek - 5 holek a 4 kluci a tak tomu již zůstalo.

Skříťule opět prokázala své mimořádné mateřské dovednosti a mláďátka byla jedno jako druhé a rychle prospívala. Na tento vrh si vůbec nemám jak stěžovat, vše bylo prostě, jak z pohádky. Vyrovnané pohlaví, konečně převaha rexíků a 4 krásní dumbo rexíci - moji nejoblíbenější. Měla jsem, co dělat, abych si nějakou princeznu nenechala.

Vrh byl okolo tří týdnů přendán do klece k dospělým společně s vrhem M a musím říct, že to byla nádhera. Všechna mimča neměla problém ani se staříkama, ani s druhým vrhem. Mlaďoši si vyhráli společně a staříci si užívali mnoha pohodlných polštářků navíc. Zvláště Loligo se nám zamiloval do Moony. :-)

Ve vrhu se nakonec objevil klučina s ruskými modrými znaky a jeden zlaťáček. Věřím, že všichni mají skvělé majitele, kteří se o ně budou nadále starat, jak nejlépe svedou. Už se těším na zprávy, jak budou prospívat.

Fotky miminek naleznete ve fotogalerii miminek nebo extra fotky ZDE. Náhled krátkého rodokmenu je ZDE.

 

A jak se daří miminkům teď?

Laurasie of X-rats († 20. 1. 2014) Standard, Dg, BES s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Karla P. (Veselí nad Lužnicí)

zdraví před smrtí: bez problémů, v 19,5 měs. objeven nádor MŽ (vyoperován), nádor se vrátil, po operaci chronické pšíkání

Byla uspána pro velký nádor. (věk: 27 měs.)

Lauře se občas říká Kájínek, protože neustále utíká. Dostane se úplně všude, kam je jí dovoleno. Je to velká uličnice, ale majitel jí má moc rád a nejen on. Laura bydlí s Mary Jane of X-rats, s kterou jsou velké kámošky, i když se občas handrkují.

laura-01p.jpg
Leontýnka of X-rats († 12. 5. 2013) Dumbo, rex, BES s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Zuzany B. (Neratovice)

zdraví před smrtí: bez problémů

Byla uspána po prodělané mrtvičce. (věk: 18,5 měs.)

Leontýnka je velká kamarádka syna majitelky a užívá si naprosto spokojeného života, kdy se synem tráví víceméně všechen čas v tričku a jeho společnosti. Povahově je spíše klidnější, i když umí i zadivočit. Naprosto však převládá její mazlivost. :-)

leontynka-1p.jpg
Libellula of X-rats Dumbo, rex, BES s hnědými znaky, solid

V ChS Dužinka (Praha)

zdraví: bez problémů

Libellule se říká Liběnka a je to naprostý zlatíčko! Je umazlená a vydrží na rameni sedět třeba půl dne. Vlastně je to na paničce celkem závisláček, který jen čeká u dvířek klece, kdy už zase bude moci být u paničky. S ostatníma holkama v kleci je nekonfliktní a kamarádská.

Liběnka chodí občas na výstavy a skvěle se umisťuje při posuzování dumbo oušek (už má i 1. místo)! Více zde.

1 vrh (B Dužinka) - otec: Cipísek Dainty

děti: narozeno 8, odchováno 7

libenka.jpg
Lion Heart of X-rats Dumbo, rex, BES s hnědými znaky, solid, chovný s výhradou

V ChS Hryzalka (Čelákovice)

zdraví: bez problémů

Lvíček je od samého začátku mazlivý a nebojácný kulíšek. V kleci je absolutně bezkonfliktní, ale když už se do něčeho připlete umí si zjednat respekt s klidnou hlavou. Největší kámoš je s tatínkem Ianem, s kterým pravidelně útíkají z klece při krmení za holkama. Jídlo není tak zajímavé.

Lvíček se zúčastnil pár výstav a získal zde i poháry, více zde.

1 vrh (H Hryzalka) - matka: Kůzle Ze Svahu

děti: narozeno 7, odchováno 7

lvicekp.jpg
Lira of X-rats Dumbo, siamská s hnědými znaky, solid

Na mazlíka u Terezy V. (Český Brod)

zdraví: bez problémů

Lira je hodně akční, zvídavá a živá potkanička. Celý den musí něco dělat a při honičkách venku i občas něco rozkouše. Bydlí s kamarádkou Feefulí, s kterou se občas pohašteřej, ale moc dlouho jim to nevydrží. Hned pak spolu zalehnou do hamáčku.

lira.jpg
Lithium Sunset of X-rats († 9. 4. 2014) Rex, Dg, BES s agouti znaky, solid, chovný s výhradou

V ChS Butterfly's (Úpice)

zdraví před smrtí: bez problémů

Zemřel stářím. (věk: 29,5 měs.)

Klučinovi se říká Sunny. Je tím klidnějším článkem smečky, je nekonfliktní, jen se Zurim si nerozumí. Co se povahy týče je to mazlítko a velký tulítko. Vysloveně vyhledává kontakt a tak není divu, že si ho zamilovala celá rodina.

1. vrh (Butterfly's J) - matka: Bubble Chucky Beris

děti: narozeno 11, odchováno 11

2. vrh (Butterfly's K) - matka: Gremleen's Ippa

děti: narozeno 12, odchováno 12

krasavecp.jpg
Little Wing of X-rats Dumbo, rex, siamská s ruskými modrými znaky, solid

Na mazlíka u Vojtěcha K. (Lužany u Jičína)

zdraví: bez problémů

Little Wing byl přejmenován na Ondráška. Ondra je velký živel. U plné misky musí být vždy první. Ani na procházku z klece se nemusí dvakrát pobízet. Je nebojácný a velmi mazlivý. Bydli s Matýskem of X-rats.

little-wing-1p.jpg
Loligo of X-rats Dumbo, zlatá siamská, solid

Na mazlíka u Heleny H. (Praha)

zdraví: bez problémů

Loligo bydlí společně s Mercurym a Mambem of X-rats. Lolík je alfou v kleci, kde vládne s klidem a spravedlivě. Je nejmohutnější a má rád sladké, hlavně banány. Je pomalejší než oba kluci a trochu nemotorný ale za to je určitě nejinteligentnější.

lolous.jpg
Lullaby of X-rats Rex, Dg, BES s agouti znaky, solid

Na mazlíka u Kateřiny P. (Teplice)

zdraví: bez problémů

Lullinka je perfektní, trošku bázlivá. Ráda se toulá v peřinách, pod postelí a v kleci ráda spí v hamaku. Výborně si taky rozumí se psy majitelky. V kleci je nekonfliktní. Velmi ráda utíká, prozkoumává a prý je to snad nejaktivnější potkanka majitelky. :-)

lulla.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Maja Serene Sunset x Ian Beris