Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh P of X-rats - 26. 11. 2012

Xibalba   x   Babax of Gremleen's

portret-10p.jpg babaxp.jpg
Matka: Dumbo, OEg, americká modrá, hooded
Otec: Standard, Dg, černá, solid

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

 

Jelikož byla Šíbinka výbornou maminku svému prvnímu vrhu, nad druhým pokusem jsem ani nezaváhala. Taťka byl též jasný a tak k nám Babaxík brzy přicestoval na zásnuby. Šíbinka si nejdříve zahrála na falešku, ale na podruhé už krásně zabřezla. Babaxík se předvedl i ve vyšším věku.

Bohužel porod už nedopadnul, tak jak by si všichni přáli. :-( Šíbinka se nejdříve dlouho snažila započít porod, ale něco tomu stále bránilo. Zřejmě špatná poloha prvních dvou prcků, jelikož jinak bylo vše naprosto v pořádku. Šíbinka po delší době od začátku porodu porodila nejdříve 1 živé mimi, po další pauze druhé mrtvé. Okamžitě jsem tedy vyrazila na veterinu. Cestou porodila třetí živé miminko. Při císařáku a následné kastraci z ní dostali ven dalších 5 živých miminek. Šíbinka byla hodně unavená, málem prodělala rupturu dělohy (ještě že jsem jela na veterinu, jinak by umřela během porodu), jak se snažila rodit, ale nešlo to.

Šíbinka se ještě zmatená z narkózy i tak snažila mimča zahřívat a kojit, čímž jim zachránila život. Bohužel jí osud tolik nepřál a v půl sedmé ráno jí něco prasklo v těle a má úžasná Šíbinka během několika vteřin podlehla vnitřnímu krvácení. :'(

Miminka se podařilo přidat k náhradni kojné v ChS Mouseville, za což Helče ještě jednou moc a moc děkuji!!! Tam se jim dařilo nabrat síly a růst, až ve věku 3 týdnů přešli zpět do mé péče. Bohužel okolo 10. dne stáří miminek se stala nehoda Pindruši. Nevíme jak, ale přišla k úrazu celé levé strany hlavičky, díky čemuž má nakřivo nos, celé horní zuby, které rostou šejdrem a musí se uměle zkracovat, má nefunkční vibrisy na levé straně, málem přišla o levé oko a má i trochu nakřivo levé ouško. Proto radši zůstala doma, kde jí bude dopřána veškerá nutná celoživotní péče.

Musím říct, že i přes všechny smutné okolnosti jsem na vrh moc a moc hrdá. Všechna mimča ukázala předpoklady pro svou úžasnou mazlící povahu. Jsou věrnou kopií maminky i tatínka. Jsem moc ráda, že Pindruška nakonec zůstala doma a věřím, že i ostatním majitelům dělají prckové velkou radost! To vše na památku neuvěřitelné Šíbinky...

 

Fotky miminek naleznete ve fotogalerii miminek nebo extra fotky ZDE. Náhled krátkého rodokmenu je ZDE.

 

Profily jednotlivých miminek z vrhu P se objeví až jim bude okolo půl roku - jako u každého vrhu. ;-)

 

Náhledy fotografií ze složky Xibalba x Babax of Gremleen's